Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Βιταμίνες

 Πολυβιταμίνες
Λαμβάνοντας κάποιος καλές πολυβιταμίνες μία φορά την ημέρα, θωρακίζει με έναν εύκολο τρόπο την υγεία του.
Παραδοσιακά, ο λαός μας λάμβανε την Βιταμίνη Α, τρώγοντας συχνά φρέσκα ψάρια και πίνοντας μουρουνέλαιο. Είναι διαδεδομένη, γιατί ευεργετεί ιδιαίτερα την όραση και το δέρμα. Θα την βρείτε και ως προβιταμίνη Α.
Αυξημένες ανάγκες για βιταμίνη Β δημιουργούνται σε περιπτώσεις λοιμώξεων, σε συνθήκες στρες, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης... Η βιταμίνη Β επίσης ενισχύει μαλλιά, νύχια, δέρμα και νευρικό σύστημα.
 
 Βιταμίνη C
Λαμβάνοντας τακτικά βιταμίνη C φαίνεται ότι μειώνεται η συχνότητα των κρυολογημάτων, ενώ, αποδεδειγμένα, μειώνεται η σοβαρότητα τους...
Η βιταμίνη D έχει ευεργετική δράση στα οστά, ενώ αποτρέπει την ραχίτιδα στα παιδιά και ως ένα βαθμό την οστεοπόρωση στους ηλικιωμένους.
Επιστημονικά ονομάζεται τοκοφερόλη (τόκος=τοκετός + φέρω). Η Βιταμίνη Ε, γνωστή ως η βιταμίνη της γονιμότητας και της ομορφιάς.
Τα γνωστά ακόρεστα λιπαρά οξέα. Ανεκτίμητη η αξία της βιταμίνης F για τον οργανισμό, όμως διαρκώς μειώνεται στην "μοντέρνα" διατροφή μας...
Η βιταμίνη Η ονομάζεται και Βιοτίνη.Η έλλειψή της παρατηρείται σε ανθρώπους που κάνουν μακροχρόνια χρήση αντιβιοτικών ή σουλφοναμιδών...
Η σχετικά άγνωστη Βιταμίνη Κ (σημαντική για... πήξη του αίματος, οστά, αιμορραγικές καταστάσεις), βρίσκεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά...
Είναι τα βιοφλαβονοειδή, η ρουτίνη και η εσπεριδίνη. Ενισχύουν την δράση της βιταμίνης C και έχουν πλήθος από ωφέλιμες ιδιότητες...

(πηγή  www.vitamins.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου